Först får vi tacka för den respons vi fått på inlägget ”Olika prisfokus i stor/mindre stad”. Det har även fått oss att fundera på hur prisnivåer på ett tydligare sätt kan förmedlas till våra kunder.  Eftersom flera har läst inlägget tänkte vi skriva ytterligare ett inlägg med liknande fokus. Ett inlägg där vi vill visa hur olika städföretagen presenterar sina priser.

För att inte ge fördel eller nackdel till någon av våra konkurrenter håller vi oss kvar till Stockholm. Där finns fler företag att jämföra och de är väl knappast någon i Ängelholm som beställer städhjälp från ett stockholmsbaserat företag. Så vi vågar lägga fokus på dem helt enkelt och idag tänkte vi belysa att prisjämförelser inte är så enkelt som man alltid kan tro. Det är en av orsakerna till vi än så länge vill ha fullständig information innan vi ger en färdig offert.

 

Timpris

Många städföretag anger ett pris per timme. Timpriset kan även vara olika beroende på om städningen ska utföras på vardag eller helg, på dagtid eller kvällstid osv. Vi tar ett exempel från städföretaget Renthem.
På sin sida om hemstädning går det att se att priset är 145kr/h om hemstädning sker varje vecka på mån-tis. Sen ökar det om man vill ha annan dag eller färre antal gånger per månad. Som mest är priset 185kr/h.

Som kund är det ju däremot väldigt svårt att veta hur lång tid en städning kommer att ta. Man kan ju i princip anse att 185kr är ett bra pris men om en enkel hemstädning tar 20 timmar blir det ju ändå dyrt.

 

Kvadratmeterpris

På offertsidan för städhjälp går det att få en tydligare prisbild genom att fylla i hur stort man bor och därigenom få ett pris. Den visar att hemstädningen skulle kosta 1550kr om man valde varannan vecka vilket därmed motsvarar en arbetsinsats på 10 timmar.

Vi har hittat andra städbolag som har något lägre timpris men när man sedan fyller i kvadratmeter blir det slutgiltiga priset högre än ovan. Varför? Orsaken är att städbolagen värderar olika gällande hur lång tid en hemstädning, flyttstädning m.m tar. Men det är inte alla som tänker på det utan tittar enbart på timpriset och väljer det företag som har lägst timpris.

Timpris kan därmed vara något missvisande och det enda sättet att få en korrekt jämförelse på priser bör vara att se på slutpriset. Men även här har vi sett en hel del varianter. En del bolag har valt att ange städpriset men skriver sedan i mindre text att ”utkörningsavgift och aviavgift tillkommer”.

Undrar du vad hemstädning kostar för dig? Fråga. Be om offert. Det är det enklaste och tydligaste sättet. Då ser du priset och vad som ingår på en gång.