Hemstädning & Hushållsnära tjänster i NV-Skåne
Ängelholm, Höganäs & Helsingborg med omnejd
0709-173532
Mån-Fre: 08:00 - 17:00
23 aug 2016
städhjälp

Timpris eller kvadratmeterpris

Först får vi tacka för den respons vi fått på inlägget ”Olika prisfokus i stor/mindre stad”. Det har även fått oss att fundera på hur prisnivåer på ett tydligare sätt kan förmedlas till våra kunder.  Eftersom flera har läst inlägget tänkte vi skriva ytterligare ett inlägg med liknande fokus. Ett inlägg där vi vill visa hur olika städföretagen presenterar sina priser.

För att inte ge fördel eller nackdel till någon av våra konkurrenter håller vi oss kvar till Stockholm. Där finns fler företag att jämföra och de är väl knappast någon i Ängelholm som beställer städhjälp från ett stockholmsbaserat företag. Så vi vågar lägga fokus på dem helt enkelt och idag tänkte vi belysa att prisjämförelser inte är så enkelt som man alltid kan tro. Det är en av orsakerna till vi än så länge vill ha fullständig information innan vi ger en färdig offert.

 

Timpris

Många städföretag anger ett pris per timme. Timpriset kan även vara olika beroende på om städningen ska utföras på vardag eller helg, på dagtid eller kvällstid osv. Vi tar ett exempel från städföretaget Renthem.
På sin sida om hemstädning går det att se att priset är 145kr/h om hemstädning sker varje vecka på mån-tis. Sen ökar det om man vill ha annan dag eller färre antal gånger per månad. Som mest är priset 185kr/h.

Som kund är det ju däremot väldigt svårt att veta hur lång tid en städning kommer att ta. Man kan ju i princip anse att 185kr är ett bra pris men om en enkel hemstädning tar 20 timmar blir det ju ändå dyrt.

 

Kvadratmeterpris

På offertsidan för städhjälp går det att få en tydligare prisbild genom att fylla i hur stort man bor och därigenom få ett pris. Den visar att hemstädningen skulle kosta 1550kr om man valde varannan vecka vilket därmed motsvarar en arbetsinsats på 10 timmar.

Vi har hittat andra städbolag som har något lägre timpris men när man sedan fyller i kvadratmeter blir det slutgiltiga priset högre än ovan. Varför? Orsaken är att städbolagen värderar olika gällande hur lång tid en hemstädning, flyttstädning m.m tar. Men det är inte alla som tänker på det utan tittar enbart på timpriset och väljer det företag som har lägst timpris.

Timpris kan därmed vara något missvisande och det enda sättet att få en korrekt jämförelse på priser bör vara att se på slutpriset. Men även här har vi sett en hel del varianter. En del bolag har valt att ange städpriset men skriver sedan i mindre text att ”utkörningsavgift och aviavgift tillkommer”.

Undrar du vad hemstädning kostar för dig? Fråga. Be om offert. Det är det enklaste och tydligaste sättet. Då ser du priset och vad som ingår på en gång.

 

 

 

22 maj 2016

Olika prisfokus i stor/mindre stad

 

Vad är viktigast när du väljer vilket företag som ska hjälpa till med hemstädning i ditt hem? Till stor sannolikhet värderar du priset högst, eller i alla fall bland de tre faktorer som väger mest. Men vet du vad det kostar att få hemmet rent och fint? Troligtvis inte.

Många av de som besöker vår hemsida skickar in en offertförfrågan för att få svar på vad kostnaden skulle bli. Vi har valt att jobba på det sättet och även valt att lägga fokus på snabbhet och service. Den som skickar in en offertförfrågan ska helst av allt ha svar inom en timme.

Men vi blev uppmärksammade av en kund att många städföretag (framförallt i storstäderna) presenterar priset på ett annat sätt. Är det skillnad på hur man får offert mellan storstäder och mindre städer? Det frågade vi oss och genomförde en mindre test.

 

Ängelholm

Fösta steget var att titta på tre städföretag som erbjuder sina tjänster i Ängelholm, varav vi själva var ett av dessa företag. Hos de två första städföretagen behövde kunderna fylla i en offertförfrågan för som sedan besvaras med aktuellt pris. Hos det tredje städföretaget hittade vi inte någon sådan och får därmed utgå från att man ska mejla eller ringa företaget för att få svar på prisnivån.

 

Stockholm

För att se hur läget var i Stockholm valde vi att söka på Google tittade på de tre första städföretagen som erbjuder hemstädning i huvudstaden. Det är tydligt att konkurrensen (och kanske prispressen) är betydligt hårdare. Första städföretaget på listan, Freshhome, har en stor uträknare som möter besökaren (Se bild). Man kan fylla i hur många kvadratmeter som bostaden är på och därefter direkt se hur mycket det kostar. Företaget har alltså prioriterat att lyfta fram priset på sidan och det är de inte ensamma om.

Även de två nästkommande företagen har denna uträknare på sidan. Det är priset som ska fånga kundens intresse och man kan blixtsnabbt se hur mycket det kostar att få hemstädning varje eller varannan vecka.

Pris?

Självklart ska priset vara en faktor i val av städföretag och eventuellt kommer i vi att implementera en uträknare på sidan för att kunder snabbare ska kunna se aktuellt pris på hemstädning. Däremot kommer vi inte låta priset vara det enda som presenteras. Priset är viktigt men vi är främst stolta över att kunna erbjuda en brett utbud av tjänster. Duo-Service är inte ett städföretag – vi är ett allserviceföretag. Det är vår styrka och något vi alltid kommer sätta högt. Men det utesluter inte en framtida prisuträknare…

 

Har du också åsikter om våra tjänster, vår hemsida eller liknande? Tveka inte att höra av dig.